Profile Vehicles Oy

Muottityökalujen suunnitteluaika on lyhentynyt viidestäsadasta sataanviiteenkymmeneen tuntiin
Uuden mallin suunnittelu ja valmistus on lyhentynyt puolella vuodella
Laatuvirheet ovat vähentyneet yli puolella

“SolidWorks on lyhentänyt tuotteiden saamista markkinoille ja parantanut tuotteiden laatua.”

HAASTE

Profile Vehicles on kansainvälisesti tunnettu erikoisajoneuvojen, kuten ambulanssien ja poliisiautojen, suunnittelija ja valmistaja. Profile-merkissä yhdistyvät kokemus, asiakaspalautteeseen perustuva tuotekehitys, design ja teknologinen huippuosaaminen. Yritys halusi vaihtaa 3D:hen, koska halusivat suunnitteluprosessistaan tehokkaamman.

RATKAISU

Yritys valitsi SolidWorks CAD –ohjelmiston, koska heillä oli aiempaa positiivista kokemusta ohjelmistosta. Heillä on huomattu useita SolidWorksin tuomia etuja. Suunnittelu- ja valmistusprosessit ovat paljon tuottavampia ja tehokkaampia. Sen sijaan, että odottaisivat fyysistä alustaa, he tuovat CATIA®-tiedostot SolidWorksiin ja voivat alkaa kehittää uutta mallia kuusi kuukautta aiemmin kuin ennen. Tämä yksin vähensi uuden mallin kehitysaikaa 25 prosentilla.

Muottityökalujen suunnitteluaika on myös lyhentynyt viidestäsadasta sataanviiteenkymmeneen tuntiin, koska työkalusuunnittelu ja NC-työstön valmistelu voidaan nyt tehdä suoraan tuotteen 3D-mallista. Samaan aikaan tuotteiden laatu on parantunut huomattavasti.

Ennen SolidWorksia, laadunohjausjärjestelmä löysi noin 12 virhettä suunnitelmasta. Tuo luku on pudonnut nyt viiteen, kiitos tarkempien suunnitelmien.

SolidWorks CAD –ohjelmistolla yritys voi tehdä myös monimutkaisempia suunnitelmia. Auton sisäkatto koostui yhdeksästä osasta, mutta nyt se on yksi kokonaisuus. Kaikki nämä edut yhdessä ovat tehneet yrityksestä tuottavamman ja tehokkaamman kuin aiemmin.