Reelight AS

  • Tuotekehitysaika lyhentynyt huomattavasti
  • Tehokas ja lähes virheetön kommunikaatio kiinalaisten toimittajien kanssa
  • Suunnittelupäätösten tekeminen helposti CAD-mallien ja 3D-tulostuksen perusteella

HAASTE

Reelight perustettiin pienessä asunnossa tanskalaisessa Aarhusin kaupungissa vuonna 2003. Yrityksen liike-ideana oli tehdä magneettisia polkupyöränlamppuja, joissa ei tarvita pattereita. Perustamisestaan lähtien yritys on koko ajan kasvanut ja sillä on nykyään yhdeksän työntekijää suuremmissa toimitiloissa. Reelight on tänä päivänä maailman johtava magneettisten polkupyörälamppujen toimittaja.

Haasteena oli kehittää uusia ja yhä monimutkaisempia tuotteita nopeammin, kommunikoida tehokkaasti ja virheettömästi kiinalaisten toimittajien kanssa sekä kehittää helposti pikamalleja suunnittelupäätösten tekemistä varten.

Reelight AS

RATKAISU

Hyvä muotoilu yhdistettynä ympäristöystävälliseen teknologiaan on lyhyt kuvaus perusideasta tanskalaisen yrityksen, Reelightin, polkupyörälamppujen takana. Yritys on käyttänyt SolidWorksia kaikkien innovatiivisten tuotteidensa kehityksessä.

Reelight on äskettäin voittanut yhden arvostetuimmista kansainvälisistä suunnittelupalkinnoista, saksalaisen red dot –palkinnon “ best of the best”, uusimmasta tuotteestaan Reelight GO. Tuote luotiin yhteistyössä tanskalaisen suunnittelutoimisto KiBiSi:n kanssa.

Reelight täytti juuri kymmenen vuotta. Syntymäpäivänä juhlittiin sitä, että yrityksestä on muutamassa vuodessa tullut maailman johtava magneettisten polkupyörälamppujen toimittaja. Maailmassa on myyty yhteensä yli 1,5 miljoonaa Reelightia. Lamppuja on asennettu noin 40 prosenttiin tanskalaisista polkupyöristä.

Reelight on voittanut nyt kaksi vuotta peräkkäin Eurobike –palkinnon, joka jaetaan maailman suurimmilla Eurobike-polkupyörämessuilla. Palkinnot myönnettiin tuotteen liikenneturvallisuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä innovatiivisuudesta.

Reelightin tuotteet ovat tähän asti perustuneet yksinomaan patentoituun teknologiaan, jossa magneetit on asennettu pyörän pinnoihin sekä etu- ja takahaarukkaan tuottamaan tarvittavaa virtaa induktiotekniikalla. GO Reelight on ensimmäinen patterikäyttöinen tuote, mutta magneeteilla on edelleen merkittävä rooli varmistamassa, että valot syttyvät automaattisesti. Lampun toinen osa on helppo taittaa mukaan taskuun tai käsilaukkuun.

“Olemme hyvin ylpeitä palkinnosta sekä uudesta tuotteestamme. Suunnittelupalkinto osoittaa, että olemme tehneet oikein laajentaessamme tuotevalikoimaamme patterikäyttöisiin valoihin”, sanoo Reelightin toimitusjohtaja Kenneth Linnebjerg

Viimeiset seitsemän vuotta SolidWorks on ollut avainasemassa Reelightin tavoitteissa päästä markkinajohtajaksi innovatiivisessa polkupyörävalojen sekä uusien valaistusteknologioiden suunnittelussa, kertoo Kenneth Linnebjerg: ”Kaiken kaikkiaan SolidWorks on auttanut meitä varmistamaan, että voimme tuoda uusia ja koko ajan monimutkaisempia tuotteita markkinoille entistä nopeammin. Tämä on ollut ratkaiseva kilpailutekijä meille”, hän sanoo.

Reelightin kiinalaiset valmistajat vaativat laadukasta teknistä dokumentaatiota tehokkaimman mahdollisen tuotannon takaamiseksi. Reelight sekä suunnittelee tuotteet SolidWorksilla että luo sillä tarvittavan teknisen dokumentaation, kuten valmistuspiirustukset. Kenneth Linnebjergin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että näin vältetään kaikki aikaavievät väärinymmärrykset ja virheet, joita puutteellinen dokumentointi voisi aiheuttaa alihankkijoiden kanssa. Linnebjerg lisää: “Lisäksi CAD-ohjelmisto parantaa tehokkuuttamme tuotekehityksessä tarjoamalla automaattisesti käyttöömme tiedostot, jotka toimivat prototyyppien pohjana. Prototyypit tuotetaan meille alihankkijoilla, jotka käyttävät 3D-tulostusta.”

Kenneth Linnebjerg painottaa myös, että SolidWorks on ollut avainasemassa Reelightin ponnistuksissa yhtenäistää suunnitteluprossinsa. CAD-ohjelmisto mahdollistaa olemassa olevien osien käytön uusissa tuotteissa ja tekee myös melko tarkkoja arvoita niiden kustannuksista.

 

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD

Toimialat: Kuluttajatuotteet