RUNI A/S

  • Tuotekehitysaika lyheni 30%
  • Helppo ja nopea käyttää
  • Helppo löytää osaavia suunnittelijoita

HAASTE

RUNI A/S on tanskalainen, jätteen tiivistämiseen tarkoitettujen puristinten valmistaja. Yritys perustettiin vuonna 1973. RUNIn laitteita käytetään lisäämään eri materiaalien arvoa, joko tekemällä niistä kierrätykseen ja uudelleenmyyntiin sopivia tai vähentämällä kuljetuskustannuksia, jätettä sekä energiankulutusta. RUNI käytti aiemmin toista 3D CAD –järjestelmää, mutta se oli liian monimutkainen päivittäisessä käytössä.

RUNI A/S

RATKAISU

Yritys käyttää kolmea SolidWorks-lisenssiään puristimien suunnittelussa sekä PhotoView 360:a koneidensa fotorealististen kuvien tuottamisessa myyntiosastoa varten. Teknistä dataa hallitaan yrityksen kolmella SolidWorks Enterprise PDM -lisenssillä.

RUNI käytti aiemmin toista 3D CAD –järjestelmää, mutta se oli liian monimutkainen päivittäisessä käytössä. Kehitysosasto on lyhentänyt SolidWorksilla uusien tuotteiden kehitysaikaa jopa 30 %, arvioi Niels Nielsen, RUNIn suunnittelu- ja teknisen tuen päällikkö. Myös järjestelmän osaavien teknisten asiantuntijoiden rekrytointi on helppoa.

Hän painottaa, että SolidWorksin käyttäjäystävällisyys sekä seikka, että tekniset henkilöt on tänä päivänä koulutettu CAD-järjestelmän käyttöön, ovat hyvin tärkeitä asioita RUNIlle: “Meille on elintärkeää, että pystymme löytämään ihmisiä, jotka jo ensimmäisestä työpäivästä lähtien pystyvät tuottamaan lisäarvoa CAD-järjestelmällä. Tämä ei olisi ollut mahdollista edeltävällä järjestelmällä.”

Niels Nielsen kertoo SolidWorks Enterprise PDM:n olevan elinehto RUNIlle: “Hallitsemme piirustukset sekä revisiot PDM-järjestelmällä ja viemme tuotetiedon ERP-järjestelmäämme. Pystymme seuraamaan 3D-malleja sekä piirustuksia ja niiden haku on nopeaa. Emme pystyisi tekemään tätä kaikkea ilman nykyistä järjestelmää. Vaikka se vaatiikin investointeja, suosittelen lämpimästi SolidWorks Enterprise PDM:ää kaikille yrityksille, jotka käyttävät SolidWorksia.”

Seuraava RUNIn haaste on automatisoida suunnittelutyö ja piirustustuotanto tuotekonfiguraattorilla, kertoo Niels Nielsen. Hän arvioi, että RUNI tulee saavuttamaan huomattavaa ajansäästöä suunnittelutyössään. Tuotekonfigurointi on hänen mielestään myös tehokas myyntityökalu. Myyntipalavereissa pystytään konfiguroimaan asiakaskohtaisia koneita CAD-järjestelmän 3D-tiedosta: ”Olemme kartoittamassa meille sopivaa työkalua jo SolidWorksia varten olemassa olevista vaihtoehdoista. Uskon, että aloitamme automaatioprojektin ensi vuoden aikana,” hän sanoo.

RUNI harkitsee myös SOLIDWORKS Composerin käyttöönottoa laadukkaan teknisen dokumentaationsa tuottamista varten, sanoo Niels Nielsen. ”Käyttäisimme järjestelmää esimerkiksi teknisten ohjekirjojen tekemiseen ja niiden ylläpitämiseen. Odotankin mielenkiinnolla, että pääsen tutustumaan järjestelmän yksityiskohtiin.”

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD, SOLIDWORKS PDM

Toimialat: Teollisuuskoneet ja -laitteet