Tamware AB

  • SolidWorks on nopeuttanut tuotesuunnitteluprosessia merkittävästi
  • Järjestelmää on helppo laajentaa kumppanisovellusten avulla
  • Työnkierto hallitumpaa PDM-järjestelmän avulla

HAASTE

Vuodesta 1975, Tamware on kehittänyt oviratkaisuja kuljetuskalustolle, kuten linja-autot, junat ja metrot. Yritys on käyttänyt useita 2D- ja 3D CAD –järjestelmiä, mutta tästä on tullut suuri haaste uusien tuotteiden kehityksessä. Ratkaistakseen ongelman, yritys päätti standardisoida SolidWorksin. Nykyään yritys tekee kaiken kehitystyön 17 SolidWorks-lisenssin avulla.

Tamware AB

RATKAISU

Helppokäyttöisyys oli avainasemassa SolidWorksin valinnassa: ”Käyttämämme CAD-järjestelmät olivat joko 2D-järjestelmiä, jotka eivät enää vastanneet tarpeitamme, tai 3D-järjestelmiä, jotka olivat hankalia käyttää. SolidWorks on tunnettu helppokäyttöisyydestään ja sitä on helppo laajentaa SolidWorksin kumppanisovelluksilla,” kertoo Otto Becker, Tamwaren CAD- ja PDM-asiantuntija.

Tamware käyttää 3D CAD –järjestelmää luodakseen isoja kokoonpanoja ja kokeilee koko ajan järjestelmän rajoja. Yritys keskittyy yhä enemmän olemassa olevien komponenttien uudelleenkäyttöön. Se on myös vähentänyt lukuisten nimikkeiden käyttöä tuotteissaan. Tämän ansiosta suunnittelutyö on tehostunut, koska uusia tuotteita ei enää tarvitse lähteä suunnittelemaan alusta alkaen. Myös tuotantokustannukset ovat vähentyneet. Standardikomponenttien, kuten ruuvien ja pulttien sekä monimutkaisten kokoonpanojen tasaisesti kasvava käyttö ovat myös auttaneet lyhentämään kehitysaikaa.

Otto Becker korostaa, että PDM-järjestelmällä on ratkaiseva rooli näissä ponnistuksissa. ”Olemme vakiinnuttaneet osat PDM-järjestelmään ja siivonneet osaluettelomme. Virtaviivaistetumpien työnkiertojen lisäksi tämä on antanut meille selkeän kuvan siitä, mitä tuotteita aiomme vielä tukea ja mihin tuotteisiin tarvitsee tuottaa varaosia.”

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD

Toimialat: Kuljetus- ja liikenne