Time Danmark A/S

  • Tuotekehitykseen kuluva aika on lyhentynyt 50% SolidWorks-, SolidWorks Simulation- ja SolidWorks Enterprise PDM -ohjelmiston ansiosta
  • Prototyyppejä tarvitaan vähemmän
  • Yhä monimutkaisempien mallien suunnittelumahdollisuus

HAASTE

Time Denmark kehittää, valmistaa, huoltaa ja myy ajoneuvonostimia. Nostimia käyttävät pääasiassa sähköyhtiöt katuvalojen lamppujen vaihdossa. Tuotteita käytetään myös moniin muihin tehtäviin esimerkiksi rakennusalalla.

Yrityksen täytyi saada uusien ja edistyneempien ajoneuvonostimiensa kehitys nopeammaksi pysyäkseen markkinajohtajana. Tämä vaati koko tuotekehitysprosessin tehostamista.

Time Danmark A/S

RATKAISU

Time Denmarkin ajoneuvonostinten tuotekehitykseen kuluva aika on lyhentynyt huomattavasti SolidWorks-, SolidWorks Simulation- ja SolidWorks Enterprise PDM -ohjelmiston ansiosta.

Yritys käyttää seitsemää SolidWorks-lisenssiä, joista kaksi on Premium-lisenssejä. Lisäksi yritys on vastikään hankkinut myös SolidWorks Simulation Premiumin. Kaikkea tuotekehitystietoa hallitaan SolidWorks Enterprise PDM-järjestelmällä.

SolidWorks-tuotteiden käyttö on tarkoittanut merkittäviä säästöjä, kertoo Martin Adamsen: “3D-järjestelmä on paljon nopeampi kuin aiemmin käyttämämme 2D-järjestelmä. Ennen tarvittiin enemmän ihmisiä sekä tuotekehityksessä että muissa toiminnoissa, joten 3D on auttanut meitä säästämään jo yksin henkilöstökustannuksissa.” Martin Adamsen painottaa myös, että käyttämällä SolidWorksia Time Denmark on pystynyt hyödyntämään olemassa olevien mallien käyttöä uusien nostimien suunnittelussa, mikä on lyhentänyt niiden kehitysaikaa.

Kevyemmät ja vahvemmat rakenteet ovat ratkaisevia Time Denmarkille. Koska nostimet on asennettu ajoneuvoihin, ne eivät voi olla liian painavia. SolidWorks Simulationilla on merkittävä rooli kevyempien ja samalla vahvempien rakenteiden luomisessa: ”Käytämme pääasiassa SolidWorksin Simulation-ohjelmistoa rakenteiden rasitus- ja väsymissimulointiin sekä analysointiin painon ja lujuuden optimoimiseksi,” sanoo Martin Adamsen.

Suuri osa suunnittelutyöstä tehdään SolidWorksin ohutlevytyökaluilla. Nostimet koostuvat suuresta määrästä ohutlevyosia, jotka on liitetty toisiinsa niittaamalla. Martin Adamsenin mukaan ohutlevytyökalujen käyttö tarkoittaa, että osat ovat aina yhteensopivia. Näin prototyyppien määrää on pystytty vähentämään kolmesta yhteen: ”2D-ohjelmistolla emme pystyneet kehittämään ohutlevyosia automaattisesti, mikä aiheutti lisää työtä, virhemahdollisuuksia ja prototyypejä. Nyt prototyyppivaihe on paljon lyhyempi.”

PDM-järjestelmä hallitsee kaikkea rakenteisiin liittyvä työtä, mutta sillä on myös merkittävä rooli tuotannon valmistelussa. Järjestelmä luo automaattisesti tuotantopiirustukset PDF-dokumentteina sekä DXF-tiedostot, joita alihankkijat käyttävät ohutlevyosien automaattisessa laserleikkauksessa.

Tuotteet: SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS 3D CAD

Toimialat: Kuljetus- ja liikenne and Teollisuuskoneet ja -laitteet