Oma palasi pilvestä

Jo aikaisemmissa teksteissä mainitsin Cloud Computingistä (SolidWorks painuu pilveen), ja nyt sinulla on mahdollisuus saada oma osasi pilvestä Dropbox -palvelun avulla, vieläpä ilmaiseksi!

Dropbox on oiva palvelu kaikille, jotka ovat kyllästyneitä kantamaan USB-muistitikkuaan jatkuvasti mukanaan kaikkialle. Hyvästi edestakaisin lähetetyt sähköpostit sekä kotiin unohtuneet muistitikut. Nämä ongelmat on nyt ratkaistu Dropboxin avulla!

Dropbox on helpoin ja elegantein tiedostojen synkronointityökalu, jota olen ikinä käyttänyt. Se on yhdistelmä Google Documents- ja Microsoft Synchronize –palveluita, mutta paljon helppokäyttöisempi.
Dropbox on saatavilla kolmena eri versiona:

  •  Dropbox Basic – 2GB kiintolevy ilmaiseksi, ja kutsumalla muita käyttäjiksi voit ansaita levytilaa 8GB saakka.
  • Dropbox Pro 50 – 50GB kiintolevy, joka maksaa $9,95/kk
  • Dropbox Pro 100 – 100GB kiintolevy, joka maksaa $19,99/kk

Voin kuitenkin vakuuttaa, että jo Dropbox Basicin avulla pääset pitkälle. Palvelu säilöö tiedostot vahvan salauksen kanssa useille palvelimille Amazonin S3 –palvelussa ja se toimii niin Windowsissa, Macissa, Linuxissa kuin iPhonellakin.

Kun olet rekisteröitynyt Dropboxin nettisivuilla https://www.dropbox.com/, voit ladata ja asentaa Dropbox Client Programin, joka luo dokumentteihisi kansion nimeltä My Dropbox. Kaikki dokumentit, jotka säilöt kyseiseen kansioon, synkronoituvat Dropboxin kanssa netissä. Näin ollen pääset niihin käsiksi joko netin välityksellä tai asentamalla asiakassovelluksen toiselle tietokoneelle.

Dropboxin avulla voit helposti jakaa kokonaisia kansioita tai valokuva-albumeita. Voit myös lähettää ihmisille linkkejä tiettyihin tiedostoihin, mikä tekee Dropboxista erinomaisen apuvälineen tiimityöskentelyyn.
Toivon, että pidät omasta pilven palasestasi, sillä se on vähentänyt huomattavasti ainakin omaa muistitikun tarvettani.

silva.lill@plmgroup.eu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.