Tips&Tricks: Rollback-toiminnon käyttäminen tiedostorakenteeseen

SOLIDWORKS PDM:ssä voi versiosta 2017 alkaen palauttaa Rollback-toiminnon avulla koko tiedostorakenteen referensseineen aiempaan versioon. Ennen palautus piti tehdä tiedosto kerrallaan.

Rollback-toimintoa käyttäessä pitää muistaa, ettei palautusta voi perua, sillä uudemmat versiot ja tietokantaan myöhemmin tehdyt muutokset katoavat lopullisesti. Täytyy siis olla varma siitä, mitä tekee.

Rollback-toiminnon käytöllä on seuraavia edellytyksiä:

  • Käyttäjällä täytyy olla Rollback-oikeudet PDM:ssä.
  • Kaikki tiedostot pitää ensin kirjata takaisin tietokantaan (”check-in”).
  • Palautettava tiedostoversio ei saa olla Cold Storagessa.

Tiedostorakenteen palautus tapahtuu näin:

  • Napsauta tiedostoa hiiren oikealla painikkeella ja valitse ”History”. Merkitse sen jälkeen versio, jonka haluat palauttaa. Napsauta Rollback-painiketta.

bild_1

• Rollback-ikkunassa näkyy tiedosto sekä kaikki siihen liittyvät referenssit. Koko lista on oletusarvoisesti valittu. Voit poistaa rastin niiden tiedostojen kohdalta, joita et halua palautuksen koskevan. Tarkista, että asetuksen ”Redirect parent references of the file to be rolled back” kohdalla on valittuna vaihtoehto ”Yes”. Voit halutessasi lisätä kommentin muutoshistoriaan kirjoittamalla sen Rollback Comments -kenttään. Napsauta lopuksi Continue-painiketta.

bild_2
• Käynnistä palautus napsauttamalla Rollback-painiketta.

bild_3

• Viimeisessä ikkunassa muistutetaan vielä, ettei palautusta voi perua, ja annetaan mahdollisuus jättää se tekemättä painamalla Cancel-painiketta. Palautuksen jatkamiseksi napsauta Continue Rollback -painiketta. Tiedostorakenne palautuu silloin aiempaan versioon.

bild_4

 

MarcusP

 

 

MARKUS POHLMANN

Technical Consultant

Posted in