SOLIDWORKS 2019 on täällä – millaisia uusia ominaisuuksia saimme tällä kertaa?

Paras aika vuodesta on jälleen kerran käsillä. Uusi SOLIDWORKS-ohjelmistoversio on julkaistu, ja me PLM Groupilla olemme innoissamme. Odotamme, että saamme esitellä uuden version asiakkaillemme, jotta he saisivat vielä enemmän irti SOLIDWORKS-ohjelmistoistaan. Siksi järjestämme joka vuosi versioseminaareja, jossa esittelemme uudet ominaisuudet.

Tänä vuonna, kuten aina ennenkin, on SOLIDWORKSin kehitystiimi tehnyt loistotyötä uuden SOLIDWORKS 2019 -ohjelmistoversion kanssa. Muutamat uutuudet ovatkin jo juttuja SOLIDWORKS 2019 Beta-versiosta.

PLM Group on valinnut muutaman parhaan, uuden ominaisuuden monien uudistusten joukossa. Nämä ovat:

  1. Isot kokoonpanot – SOLIDWORKS 2019 tuo ennennäkemätöntä nopeutta isojen kokoonpanojen kanssa työskentelyyn. Ero edellisiin versioihin on huomattava, ja koska suunnittelutyössä aika on usein rahaa, on tämä mielestämme kaikista paras uusin ominaisuus.
  2. SOLIDWORKS Simulation – Topology Optimization -funktio sisältää jännitys- ja ominaistaajuusrajoitteet, jotka auttavat osien optimoinnissa.
  3. Laajennettu todellisuus (Extended Reality, XR) – SOLIDWORKS Augmented and Virtual Reality (AR/VR) -todellisuus on saanut lisänä uuden, yksinkertaistetun vaihtoehdon suunnittelutyön kokemiselle. Se on nimeltään laajennettu todellisuus, Extended Reality (XR).

Näiden kolmen osion lisäksi SOLIDWORKS 2019 tarjoaa myös seuraavaa:

  • SOLIDWORKS Sell – Tuotteiden konfigurointi ja renderöinti kehitysprosessin aikana on nyt mahdollista SOLIDWORKS Sell -pilvipohjaisen konfiguraattorin avulla. Työkalua voidaan käyttää millä tahansa laitteella, ja se hyödyntää AR-todellisuutta tarjotakseen käyttäjälle paremman havainnon tuotteesta.
  • Uusia työkaluja osien mallinnuksessa – SOLIDWORKS 2019 tuo uutuutena osan sisällä olevien tilavuusmuotojen välisen törmäystarkistelun, sekä osittaisen viiste- ja pyöristystoiminnot.
  • Ohutlevyt – SOLIDWORKS 2019 tuo parannuksia Tab and Slot -työkaluun. Lisäksi uutta on kustomoidun materiaalin liittäminen ohutlevyosaan – ohutlevyn parametrit voidaan suoraan liittää materiaaliin (esimerkiksi K-kerroin ja paksuus). Myös materiaalimuutokset päivittyvät automaattisesti ohutlevyn parametreihin. Ohutlevyt ovat saaneet paljon muitakin uusia muutoksia, tässä vain muutama.
  • 3D Markup – Iloisia uutisia kynän ja kosketusnäytön käyttäjille! Nyt voit suoraan piirtää 3D-malliin ja jakaa ideasi.
  • Kosketusnäyttö – Tämä osio on saanut paljon uusia parannuksia, kuten käyrien ja urien tunnistus luonnosteltaessa. Lisäksi Microsoft Surface Dial on tuettu SOLIDWORKS 2019 -versiossa.
  • Myös SOLIDWORKS Composer, SOLIDWORKS CAM ja SOLIDWORKS Inspection ovat saaneet monta uutta ominaisuutta ja parannusta. Mitä ne ovat? Tule versioseminaariimme ja kuule lisää!

 

Oletko jo ilmoittautunut versioseminaariin? Mikäli et ole, voit ilmoittautua allaolevasta linkistä. Odotamme innolla, että saamme jakaa uudet ominaisuudet kanssasi – mikäli et pääse paikalle, voit seurata seminaaria livenä netin kautta. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu seminaariin tästä


Juha Granlund
Senior Technical Consultant