SolidWorks Enterprise PDM varmistaa kansainvälisen yhteistyön


Tylö AB yhdisti kansainvälisen tuotekehityksensä SolidWorks Enterprise PDM –ohjelmistolla säästääkseen aikaa ja välttääkseen kalliit virheet.

“Heti tuotetiedon hallintaohjelmisto SolidWorks Enterprise PDM:n käyttöönotosta lähtien olemme työskennelleet paljon ketterämmin eri maissa sijaitsevien toimipaikkojemme välillä. Samalla kalliiden virheiden mahdollisuus on minimoitunut.” Näin kertoo Tylö AB:n kehitysinsinööri Fredrik Larzenius. Viimeiset kaksi vuotta yritys on käyttänyt PDM-järjestelmää yhdistääkseen tuotekehityksensä Ruotsissa ja sisaryhtiönsä Helon tuotekehitysosaston Suomessa.


Tylö AB on osa TyloHelo Groupia, joka on maailman suurin saunojen, höyrykylpyjen ja suihkuympäristöjen valmistaja. Kolme vuotta sitten hyvin tarkan CAD-järjestelmävertailun jälkeen TyloHelo Group päätti vaihtaa kaksi eri 3D CAD –järjestelmäänsä Ruotsissa ja Suomessa SolidWorksiin. Kaksi vuotta sitten yritys otti käyttöönsä SolidWorks Enterprise PDM –ohjelmiston yhdistääkseen maantieteellisesti eri paikoissa sijaitsevat tuotekehitysyksikkönsä.

Fredrik Larzeniuksen mukaan sekä SolidWorksin että SolidWorks Enterprise PDM:n käyttöönotto TyloHelo Groupissa tapahtui ilman ongelmia ja järjestelmän käyttö on tuonut useita merkittäviä etuja.

”On todella järkevää sitoa asiat yhteen. Tämä onkin auttanut meitä paljon. Järjestelmä toimii yleisenä tietokantana, jolloin 3D-malleja ei enää tarvitse lähetellä edestakaisin sähköpostilla tuotekehitystiimin kesken. Meillä on todella isoja tiedostoja ja paljon revisioita molempien tuotekehitystiimien käytössä. Olemme pystyneet hallitsemaan niitä täydellisesti PDM-järjestelmän avulla”, kertoo Larzenius.

Hän painottaa myös, että eri tiedostoversioiden hallinta SolidWorks Enterprise PDM:llä on tehnyt kehitystyöstä nopeampaa, yksinkertaisempaa ja varmempaa. Lisäksi virheiden määrä on pienentynyt.: “Järjestelmä varmistaa, että käytämme aina oikeaa versiota eri toimipisteissämme. Nykyään pidämme PDM-järjestelmää välttämättömänä, jotta pystymme vaihtamaan tiedostoja turvallisesti ja varmistamaan aina oikean version käytön.”

Fredrik Larzenius painottaa, että yksi suuri etu SolidWorksin käytöstä yhdistettynä SolidWorks Enterprise PDM:ään on järjestelmän käyttäjäystävällisyys: “Säästämme paljon aikaa, koska järjestelmät ovat hyvin helppoja oppia ja käyttää”, hän sanoo.

Tylö AB on vastikään ottanut käyttöön SolidWorks Composer –ohjelmiston manuaalien ja muun teknisen dokumentaation tuottamista varten. Järjestelmää käytetään tällä hetkellä manuaalien valmistelussa uuden höyrykylpy-ympäristön kehitysprojektiin liittyen: ”Näen tämän meille suurena askeleena eteenpäin, koska SolidWorks Composer varmistaa CAD-malliemme ja manuaaliemme välisen korrelaation. Suora integraatio SolidWorksin ja SolidWorks Composerin välillä tarkoittaa, että tekninen dokumentaatio päivittyy koko ajan CAD-malleihin tehtyjen muutosten mukaisesti”, kertoo Fredrik Larzenius.

Lue koko asiakaskertomus

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.