SolidWorks tehostaa kuljetuskalustojen oviratkaisujen kehitystä

 

Tamwarella tuotekehitysaika ja –kustannukset ovat vähentyneet merkittävästi kun he ovat vaihtaneet 2D-järjestelmänsä 3D CAD SolidWorks-järjestelmään ja virtaviivaistaneet kehitysprosessinsa.

 

Tamware, kuljetuskalustojen oviratkaisujen valmistaja, on käyttänyt useita 2D- ja 3D CAD –järjestelmiä, mutta tästä on tullut suuri haaste uusien tuotteiden kehityksessä. Ratkaistakseen ongelman, yritys päätti standardisoida SolidWorksin. Nykyään yritys tekee kaiken kehitystyön 17 SolidWorks-lisenssin avulla.


Vuodesta 1975, Tamware on kehittänyt oviratkaisuja kuljetuskalustolle, kuten linja-autot, junat ja metrot. Yrityksellä on tehtaat Tampereella sekä Maalahdessa ja se työllistää noin 100 henkilöä. Yli 90 prosenttia tuotannosta menee vientiin ja tuotteet myydään pääasiassa Itä- ja Länsi-Eurooppaan.

Tamwaren kilpailuetu on vahva sitoutuminen tutkimukseen ja kehitykseen, ketterä tuotanto ja ensi käden tieto pohjoisen ilmasto-olosuhteista. Yrityksen tuotteet on valmistettu ympäristössä, jossa kilpailijoilla on mahdollisuus vain testata tuotteitaan. Tamware on myös johtaja energiatehokkaiden sähköovijärjestelmien kehityksessä.

“Useiden CAD-järjestelmien käyttö koettiin kasvavaksi ongelmaksi. Samaan aikaan havaitsimme, että uudet kehitysosaston työntekijät osasivat jo käyttää SolidWorksia joko koulutuksensa tai aiempien työtehtäviensä ansiosta, koska SolidWork on laajalti käytössä Suomessa,” kertoo Otto Becker, Tamwaren CAD- ja PDM-asiantuntija. Hän painottaa myös, että helppokäyttöisyys oli avainasemassa SolidWorksin valinnassa: ”Käyttämämme CAD-järjestelmät olivat joko 2D-järjestelmiä, jotka eivät enää vastanneet tarpeitamme, tai 3D-järjestelmiä, jotka olivat hankalia käyttää. SolidWorks on tunnettu helppokäyttöisyydestään ja sitä on helppo laajentaa SolidWorksin kumppanisovelluksilla.”

Tamware käyttää 3D CAD –järjestelmää luodakseen isoja kokoonpanoja ja kokeilee koko ajan järjestelmän rajoja. ”Olemme yhtenäistäneet koko tuotekehityksemme käyttämällä SolidWorksia sekä PDM-järjestelmää. Nykyään hallitsemme työnkierrot, piirustusten versiot sekä informaation paljon paremmin. Kaikki nämä ovat aina saatavilla oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Tämä on tuonut paljon säästöä sekä kehitystyöhön kuluvassa ajassa että rahassa,” kertoo Otto Becker.

Tamware kehittää ja valmistaa tilauksesta asiakaskohtaisia oviratkaisuja. Yritys keskittyy yhä enemmän olemassa olevien komponenttien uudelleenkäyttöön. Se on myös vähentänyt lukuisten nimikkeiden käyttöä tuotteissaan. Tämän ansiosta suunnittelutyö on tehostunut, koska uusia tuotteita ei enää tarvitse lähteä suunnittelemaan alusta alkaen. Myös tuotantokustannukset ovat vähentyneet. Standardikomponenttien, kuten ruuvien ja pulttien sekä monimutkaisten kokoonpanojen tasaisesti kasvava käyttö ovat myös auttaneet lyhentämään kehitysaikaa.

Otto Becker korostaa, että PDM-järjestelmällä on ratkaiseva rooli näissä ponnistuksissa. ”Olemme vakiinnuttaneet osat PDM-järjestelmään ja siivonneet osaluettelomme. Virtaviivaistetumpien työnkiertojen lisäksi tämä on antanut meille selkeän kuvan siitä, mitä tuotteita aiomme vielä tukea ja mihin tuotteisiin tarvitsee tuottaa varaosia.”

Vaikka Tamware ei käytä SolidWorks Simulationia usein, yritys on kokeillut simulaatiota oppiakseen tuntemaan tekniikkaa paremmin. Otto Becker kertoo: ”Meidän täytyy vielä tehdä fyysisiä prototyyppejä, koska tuotteitamme käytetään usein pakkasessa, lumisateessa ja jäisissä olosuhteissa. Näille olosuhteille altistuvat erityisesti junien ovet. On melko haastavaa kehittää ovia, jotka toimivat esimerkiksi Siperiassa, jossa voi olla 45 astetta pakkasta. Meidän on yhä tarpeellista testata tuotteitamme fyysisesti nähdäksemme, selviävätkö ne tuollaisissa olosuhteissa.”

Tästä pääset tutustumaan muihin asiakaskertomuksiin.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.