SolidWorksin tarkkaan varjeltu salaisuus tekee 3D-skannauksesta helppoa ja edullista

ScanTo3D on SolidWorks Premiumiin integroitu moduuli, josta harvat yritykset tietävät ja vielä harvemmat käyttävät sitä. Moduulin ansiosta 3D-skannaukseen siirtyminen on edullista ja helppoa.
Kiinnostus 3D-skannaukseen on ollut toistaiseksi melko vähäistä tanskalaisissa yrityksissä, mutta kasvaa kuitenkin koko ajan nopeasti, koska skannauksen potentiaaliset edut on nyt huomattu. Vain harvat SolidWorks Premiumin käyttäjistä ovat tienneet, että he voivat tuoda skannattua 3D-tietoa suoraan CAD-ohjelmistoon, kertoo Søren Kvejborg, 3D-skannauksen asiantuntija.

Søren Kvejborg on yhden miehen konsulttiyrityksensä, Kvejborg ApS:n, omistaja. Yritys on toiminut nyt neljä vuotta ja sen kotipaikka on Koldbyn kylä Pohjois-Jyllannissa. Kvejborg ApS on erikoistunut 3D-laserskannaukseen ja –mittaukseen, takaisinmallinnus- sekä robotiikkaratkaisuihin. Lisäksi yritys myy 3D-skannereita, mittauskoneita, 3D-tulostimia sekä erikoisohjelmistoja.

3D-skannausta edullisemmin

“Toistaiseksi monet yritykset ovat luopuneet 3D-skannauksesta skannaustiedon jälkikäsittelyyn tarvittavien  erikoisohjelmistojen kustannusten vuoksi. SolidWorksin ScanTo3D-moduulin avulla voidaan ratkaista monta suunnitteluhaastetta eikä kalliisiin ohjelmistoinvestointeihin ole tarvetta,” kertoo Kvejborg ja lisää: Mikäli haluaa käyttää erityistä skannausohjelmistoa, on tärkeää pitää sekä ohjelmisto että osaaminen ajan tasalla, mikä on liian suuri vaiva monelle yritykselle. ScanTo3D-moduulin avulla voidaan sen sijaan käyttää olemassa olevaa CAD-ohjelmistoa. Tämä on valtava etu.”

Lisää skannausta – ja kasvua liiketoimintaan

Søren Kvejborg on kokenut SolidWorks-käyttäjä. Hän on käyttänyt CAD-järjestelmää intensiivisesti yrityksensä perustamisesta lähtien. Hän arvioi, että tanskalaisista suunnittelu- ja valmistusyrityksistä SolidWorksia käyttää nykyään 80 %: “Ilman SolidWorksia yritykseni ei olisi tänä päivänä siinä, missä se on nyt. Ohjelmisto on itse asiassa ollut liiketoimintani perusta. Eteeni ei ole vielä tullut yhtään suunnittelutehtävää, jota en olisi pystynyt ratkaisemaan SolidWorksin avulla. CAD-ohjelmiston avulla on paljon helpompaa päästä keskusteluun potentiaalisten asiakkaiden kanssa, koska he tuntevat sen jo ennestään,” hän kertoo.

Kiinnostus 3D-skannaukseen ja SolidWorksiin

Søren Kvejborg uskoo vahvasti, että SolidWorksin ScanTo3D-moduulin käyttö 3D-skannaustietojen käsittelyssä tuo hänen liiketoimintaansa kasvua tulevaisuuudessa: “Kun viimeksi pidin puheen PLM Groupin SolidWorks 2014 –versioseminaarissa, vain harvat olivat kuulleet ScanTo3D-moduulista. Moni yritys oli kovin kiinnostunut asiasta puheeni jälkeen. He ottivatkin minuun yhteyttä 3D-skannauksen sekä SolidWorks Premium ScanTo3D-moduulin mahdollisuuksista,” hän sanoo.

Lue koko asiakaskertomus

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.