Suorita tietokoneesi kevätsiivous SolidWorks Rx:n avulla!

Tietokoneesi huoltotyökalut löytyvät nyt myös SolidWorksistä. Sekä Checkdisk, että Windows Defragmenter on lisätty SolidWorks-käyttäjille tuttuun SolidWorks Rx:ään. Molemmista löytyy paljonkin lisää teoria- ja taustatietoa googlettamalla, mutta tässä lyhyt yhteenveto kumpaisestakin:

Checkdisk tarkistaa asemien ongelmat. Tarkistamisen jälkeen työkalu yrittää korjata löytämänsä ongelmat. Check disk pystyy esimerkiksi korjaamaan vioittuneisiin sektoreihin, menetettyihin varausyksiköihin, ristiinlinkitettyihin tiedostoihin ja kansiovirheisiin liittyvät ongelmat. Jotta voit käyttää Check disk-työkalua, sinun on kirjauduttava järjestelmänvalvojana tai järjestelmänvalvojat-ryhmän jäsenenä.

Voit suorittaa Check disk-työkalun myös Oma tietokone –toiminnosta, komentoriviltä (komennolla Chkdsk) tai Resurssienhallinnasta.

Windows Defragmenter (Levyn eheytys): Levyn eheytys on Windows-apuohjelma, joka yhdistää pirstoutuneiden tiedostojen osat ja kansiot tietokoneen kiintolevyllä niin, että jokainen vie eheytyksen jälkeen vain yhden kohdan levyltä. Kun tiedostot ovat järjestyksessä ja eheitä, levyn lukeminen ja sille kirjoittaminen nopeutuu. Levyn eheytystoiminto kannattaa suorittaa säännöllisesti; suositus on kerran kuussa.

Komento löytyy myös Käynnistä-valikosta, kohdasta Järjestelmätyökalut.Mutta kuten alussa mainitsin, komennot löytyvät myös SolidWorks Rx:stä:

Käynnistä > Kaikki Ohjelmat > SolidWorks 2010 > SolidWorks Tools > SolidWorks Rx

Valitse välilehti System Maintenance.

Voit myös valita kuinka usein valitsemasi toimenpiteet suoritetaan. Paina vain nappia ”Start Maintenance” ja määritä asetukset haluamallasi tavalla:

Ensimmäisellä kerralla toiminto saattaa ottaa hyvän tovin, joten jos et ole aikoihin suorittanut siivousta (tai tämä on peräti ensimmäinen kerta), kannattaa toiminto jättää päälle esim. yön ajaksi.

Suorita siis kevätsiivo rohkeasti, et tule katumaan sitä! Aurinkoista kevättä!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.