Terveiset SolidWorks World 2014 -konferenssilta!

Vuotuiseen SolidWorks World 2014 -konferenssiin aurinkoisessa San Diegossa (Kaliforniassa) osallistui tänä vuonna 5600 ihmistä. Tämä tapahtuma on SolidWorks-yhteisön ja –jälleenmyyjien mahdollisuus kurkistaa, mitä SolidWorks 2015 mahtaa tuoda tullessaan sekä kuulla Dassault Systèmes SolidWorks Corporationin teknologiauutiset. SolidWorks-käyttäjät ja muut alan asiantuntijat sekä SolidWorks-jälleenmyyjät ympäri maailmaa kokoontuivat yhteen saamaan inspiraatiota.

Meitä PLM Groupilaisia oli mukana seitsemän henkilöä – Jan Lundström ja Charles Nilsson Ruotsista, Silva Lill ja Juuso Jalava Suomesta, Lars Green ja Mikkel Marott-Olesen Tanskasta sekä Dmitri Aleksandrov Virosta. Myös asiakkaamme Atte Suomesta ja Ojvind Tanskasta olivat mukana tänä vuonna.

Saavuimme paikalle päivää ennen tapahtuman alkua ja katselimme ympärillemme San Diegon eläintarhassa La Jollassa (San Diego Beverly Hills) ja hiukan shoppailimme Outlet-myymälöissä.

Katso kuvat Facebookista

Ja sitten se alkoi  

SolidWorks World alkoi maanantaina ja paikalle kerääntyi lähes 6000 suunnittelualan ihmistä.
Kaikkein eniten minua inspiroi päälavan esiintyjistä nämä kaksi:

Hugh Herr – Biomechatronics Group // MIT Media Lab

Apulaisprofessori Hugh Herr, joka johtaa MIT Media Labin biomekatroniikkatiimiä. Tiimi koostuu 35 opiskelijasta, tohtoritutkijoista ja muusta tutkimushenkilöstöstä, jotka kaikki keskittyvät raajojen biomekatroniikkaan.    
Hugh Herrin esitys oli hyvin mielenkiintoinen. Hänen työtään johtajana on asettaa tutkimustiimille tavoitteet ja pystyä keräämään riittävästi varoja sen toiminnalle.
Hugh Herr ei pelkästään kehitä biomekatroniikkajäseniä, vaan myös käyttää niitä itse. Mitä tohtori Herr ja muut tutkimustiimiläiset mahtavatkaan vielä saavuttaa? Milloin kaikki tämä teknologia on kaikkien saatavilla ja mitä se mahtaa kustantaa? 
Kuvassa: Hugh Herr Wired –lehden kannessa amerikkalaisen urheilijan Amy Mullinsin kanssa. 
Katso video Hugh Herristä: Modeling Missing Body parts 

Inspiraatiota suunnittelusta – Yhdysvaltain kelkkajoukkue Sotshin olympialaisissa 

Toimitusjohtaja Bertrand Sicot esitteli BoDyn -tiimin: Geoff Bodine ja Bob Cuneo, jotka ovat 
Night Train 2 –kelkan suunnittelun takana. Yhdysvaltain kelkkajoukkue käyttää Night Trainia Sotshin olympialaisissa. Bertrandilla oli mahdollisuus vierailla viime vuonna Park Cityssa, Utahissa tiimin luona. Hän pääsi jopa kelkan kyytiin ja näytti meille videon tapahtumasta, jossa tiimi keskusteli kelkasta ja kisoista. Geoffrey Bodine on American Nascar –kuljettaja, joka kiinnostui kelkoista katsoessaan vuoden 1992 olympialaisia. Hän huomasi tuolloin, että amerikkalaiset ostivat kelkkansa ulkomailta ja niillä hävittiin kilpailuja! Häntä puri kelkkakärpänen.
Geoffrey ja tiimi käyttivät SolidWorksia ja CFD-ohjelmistoa kelkkansa toiminnan varmentamiseen. Tästä onkin seurauksena tiimin näyttävät voitot.  Kaikki joukkueen jäsenet suhtautuvat hyvin intohimoisesti myös suunnittelutyöhön. Saamme nähdä heidän työnsä tuloksia Sotshissa. Tässä BoDyn Night Train –kelkkajoukkue: 

Tässä konferenssin päälavan aiheita:

Ensimmäinen päivä:

5600 osallistujaa
2.3M+ käyttäjää ympäri maailman 
UUSI TUOTE: SolidWorks Inspection
3DVIA – HomeByMe (Free home layout – selling to home improvement centers)
3DVIA – 3DByMe (similar concept to HBM)
UUSI TUOTE: SolidWorks Industrial Conceptual
PUHUJA: Hugh Herr, johtaja, MIT Lab Biometronics 
 Toinen päivä:
Eat Art (Spiderin ja Alpha Legin tekijä)
SolidWorks 2014 Beta -voittajat
Palkintojen jako -käyttäjäryhmät (Onnittelut San Diegon käyttäjäryhmälle – jo 200. kokous!)
MarkForge3D ja Gian Paolo Bassi – VP tai DS R&D
Bertrand ja kelkkajoukkue Utahissa
PUHUJA: BoDyn kelkkaprojekti
Iltatapahtuma Embarcaderossa oli osittain extreme-viihdettä, jolloin oli mahdollisuus testata taitojaan trapetsilla. Ilmalennot eivät ole minun juttuni, joten oli parempi rentoutua ja viettää aikaa alueella hyvän ruoan ja juoman parissa….paikallinen yhtye ja DJ pitivät porukan liikkeessä koko yön.
Kolmas päivä:
Model Mania -voittajat (15. vuosi… vau!)
Uudet sertifikaatit (100 000 käyttäjäsertifikaattia)
Mt. San Antonio Community College käyttää CSWA- ja nyt CSWP-sertifikaattia
Top 10 (Delivered and this year’s request list)
Kurkistus SolidWorks 2015:een  (lue lisää blogista)

Innovatiivisia SolidWorks-tuotteita

557 neliömetrin kokoisessa esittelytilassa oli esillä yli 100 innovatiivista SolidWorksilla suunniteltua tuotetta ympäri maailman. Kävimme esittelyhallissa päivittäin ja saimme joka kerran inspiraatiota ja luovia ideoita.

SolidWorks-kumppanit esittäytyivät

SolidWorks World Partner Pavilion on maailman laajin SolidWorks-kumppanituotteiden esittelytilaisuus. Siellä oli esillä kaikkein uusimmat ja hienoimmat tuotteet ja palvelut. Samalla tarjoutui ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua SolidWorks-kumppaneiden, -jälleenmyyjien ja 

-käyttäjien kanssa.  
Viimeisenä iltana jälleenmyyjien illallisella PLM Groupia pyydettiin noutamaan palkinto saavutuksestaan – PLM Group Eesti kuuluu 100% Clubiin! Dmitri Aleksandrov lavalla.
Hieno ja inspiroiva tapahtuma tänä vuonna San Diegossa. Ensi vuonna tavataan Phoenixissa Arizonassa, lähde sinäkin mukaan!
Silva Lill,
CMO

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.