Tips & Tricks: Omat Weldment-profiilit

Käytätkö SolidWorksin Weldment-ominaisuutta? Kaipaatko omia/tietynlaisia Weldment-profiileita, mutta niitä ei ole saatavilla valmiina? Jos vastasit myöntävästi, kannattaa jatkaa lukemista!
1. Luo kansio jonne tallennat kaikki uudet tai muokatut Weldment-profiilisi
2. Määritä kyseinen kansio SolidWorksin asetuksiin kohdassa Tools > Options > File Locations/Weldment Profiles

HUOM! Weldment-profiilien kansiohierarkia PITÄÄ olla seuraavanlainen (esimerkissä oletettu tallennuspaikka on C:SW-SETUPWELDMENT PROFILES):
Standardi Profiili Koko

Esimerkki tallennuspolusta:
C:SW-SETUPWELDMENT PROFILESISOC-profiili100x10.sldlfp

Tämä täysin siitä syystä, että lisättäessä profiileita Structural Member-komennolla, suoritetaan standardin, profiilin ja profiilin koon valinta samassa järjestyksessä (täten jos kansiorakenne ei ole tuo yllämainittu, ei alasvetovalikoissa näy mitään):
3. Luo weldment-profiilisi
Itse Weldment-profiili on kaikessa yksinkertaisuudessaan vain poikkileikkaus (Sketch) ko. profiilista:

4. Tiedosto tallennetaan sldlfp-formaattiin (Lib Feat Part). Tiedostoon kannattaa samalla myös sisällyttää tarvittavat attribuutit (File-alasvetovalikko/Properties), jotta palkkien/profiilien tiedot tulevat oikein myös leikkauslistoihin (vähintään esimerkiksi kuvaustieto, tässä tapauksessa attribuutti description):

Käytettävä attribuutti riippuu tietysti siitä mitä asioita leikkauslistassa tahdotaan näkyvän. Muut tiedot, kuten esimerkiksi pituustieto, siirtyvät laskennallisesti suoraan itse Weldment-osasta. Tulevissa blogiteksteissä käsittelemme mm. leikkauslistan muokkaamista ja hallintaa.

Aiheesta löytyy lisäinfoa myös SolidWorksin Helpistä.

Jos kuitenkin olet aktiivinen Weldment-ominaisuuksien käyttäjä, suosittelen ehdottomasti osallistumista myös aihetta käsittelevälle kurssillemme. Ilmoittaudu täältä!
Mukavia mallinnushetkiä toivottaen
Niklas Hellman
Certified Professional – Weldments Specialist
PLM Group Suomi Oy

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.