Tips & Tricks: PhotoView 360 – verkkorenderöinti

Suomi ei päässyt mitaleille jääkiekon MM-kisoissa. No ei se haittaa. Ny rillataan!

Tiesitkö, että SolidWorks 2013 -versiossa voidaan suorittaa ’PhotoView 360’ -renderöintiä siten, että hyödynnetään verkossa olevien muiden työasemien resursseja. Eli tällöin voidaan määrittää, että tietyt koneet osallistuvat kuvan tai animaation renderöinnin laskentaan. Esimerkiksi yllä olevan kaasugrillin 3D-malli renderöityi tuplasti nopeammin, kun renderöinnissä avusti toinen Client-kone.


Tämä uusi ominaisuus on nimeltään ’Network Rendering’ ja se saadaan käyttöön hyvin nopeasti.

Toimenpiteet isäntäkoneella (kone, jossa renderöitävä malli tai animaatio on avoinna):

1. Valitse SolidWorksin ’PhotoView 360’ -valikosta ’Options’.
2. Rastita ’Options’ -ikkunan alin kohta ’Network Rendering’.

Toimenpiteet renderöinnissä avustavalla Client-koneella:

1. Asenna ’Network Render Client’ -ohjelmisto koneelle, jos se ei ole vielä koneella asennettuna. Koneella ei tarvitse olla SolidWorksia asennettuna. Ohjelma voidaan asentaa normaalin SolidWorks-asennuksen mukana ’Installation Managerin’ kautta. Jos koneelle ei haluta asentaa SolidWorksia, asennus voidaan suorittaa myös suoraan SolidWorksin asennuslevyltä tai -paketista tuplaklikkaamalla kansion ’PVNetworRender’ sisällä olevaa asennuspakettia ’pvnetrender.msi’.

2. Avaa ’Network Render Client’ -ohjelmisto ja aktivoi se käyttöön klikkaamalla painiketta ’Enable Client’ Mode’. Kun ruudulla näkyy ikkuna ’Render Client’ ja siinä teksti ’Waiting for a job’, kone on täydessä valmiudessa ja aloittaa renderöinnin, kun isäntäkone ”käskee”.

Renderöinti käynnistetään isäntäkoneella normaalilla tavalla eli valitaan SolidWorksin ’PhotoView 360’ -valikosta ’Final Render’. Myöskään animaatioiden verkkorenderöinti ei poikkea normaalista animaatioiden renderöinnistä.

Kun renderöinnin esiprosessointi on tehty ja varsinainen renderöinti alkaa, näkymä isäntäkoneella on alla olevan kuvan mukainen. Kuvassa näkyvät oranssit suorakulmiot edustavat isäntäkonetta ja kertovat suoraan käytössä olevien prosessoriytimien määrän (kuvan tapauksessa isäntäkoneella on käytössä neljä prosessoriydintä). Siniset suorakulmiot edustavat Client-konetta. Sinisten suorakulmioiden määrä riippuu koneen prosessoriytimien määrästä ja Client-koneelle annetusta ”resurssitaakasta” (katso lisätietoja TÄÄLTÄ). Kuvan vasemmassa alakulmassa näkyy näkymä Client-koneelta eli renderöinnissä avustavalta koneelta.

Tässä on vielä muutama verkkorenderöintiin liittyvä mainitsemisen arvoinen asia:

  • Renderöintiä suorittavalla isäntäkoneella on oltava SolidWorks-lisenssin ylläpitosopimus voimassa. Client-koneella ylläpitosopimuksen tarkistusta ei tehdä.
  •  Kun valitaan sopivia Client-koneita avustamaan renderöinnissä, on hyvä tietää, että renderöinti suoritetaan puhtaasti koneen prosessorilla. Näytönohjaimesta ei saada renderöintiin ”lisätehoa”. Tämä ei päde ainoastaan verkkorenderöintiin vaan renderöintiin yleisesti.
  • Verkkorenderöintiä voidaan hyödyntää sekä kuvien että animaatioiden (Motion Studies) renderöinnissä.
  • Client-koneen ’Network Render Client’ -ohjelmistossa voidaan tehdä erilaisia määrityksiä siihen, miten Client-koneiden halutaan olevan renderöintivalmiudessa (esim. vain tiettyinä päivinä tai kellonaikoina).
  • Tarkempaa tietoa verkkorenderöinnin toiminnasta löytyy TÄÄLTÄ.

Hauskaa kesää ja hyvää grillaussäätä!

Niklas Johansson
PLM Group Support

    Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.