Koulutus

Ota kaikki irti ohjelmistostasi kouluttautumalla taitavaksi osaajaksi

SolidWorks Perusteet

SOLIDWORKS Perusteet -kurssi antaa valmiudet suunnitella parametrisiä osa- ja kokoonpanomalleja sekä niiden piirustustuksia SOLIDWORKS-mekaniikkasuunnitteluohjelmistolla. Kurssilla keskitytään ohjelmiston käytön perustaitoihin ja –käsitteisiin. Kurssi antaa sinulle hyvän perustan käydä muut SOLIDWORKS-kurssit, sekä hyvän alun tehokkaalle suunnitteluprosessille yrityksessäsi.

SolidWorks Simulation Perusteet

Jos haluat luoda parempia suunnitelmia analysoimalla, sinun kannattaa osallistua tälle kurssille. Kun opit käyttämään SOLIDWORKS Simulation –ohjelmistoa, voit nopeasti ja tehokkaasti analysoida suunnitelmasi laatua, suorituskykyä ja turvallisuutta. Voit tehdä kaiken tämän jo suunnittelun alkuvaiheessa, joten säästät sekä aikaa että rahaa. Opit kurssilla sekä FEA-analyysin (Finite Element Analysis) perusteet että koko analyysiprosessin törmäys- ja kuormitustarkasteluista tulosten arviointiin. Kurssilla käydään läpi myös ongelmatilanteiden ratkomista Simulationissa. Kurssin jälkeen sinulla on parempi käsitys siitä, minkätyyppiset analyysit ovat kulloinkin suunnitelmaasi sopivimmat.

SolidWorks Composer

Mikäli työskentelet teknisen dokumentoinnin parissa, tämä kurssi on juuri sinua varten. SOLIDWORKS Composerin avulla voit käyttää olemassaolevaa CAD-suunnittelutietoa hyväksesi ja luoda nopeasti korkealaatuista grafiikkaa suoraan 3D-malleistasi. Näin saat synkronoitua teknisen dokumentaatioprosessin suunnitteluprosessiisi ja saat tuotteet nopeammin markkinoille. SOLIDWORKS Composerilla voidaan tuottaa materiaalia tuote-esitteisiin, kokoonpano- ja asennusohjeisiin, huolto-ohjeisiin, esitteisiin, internetsivuille jne. Kurssilla käydään läpi SOLIDWORKS Composerin perusteet sekä perehdytään tuotedokumentointiin ja ohjeistusten tekemiseen. Kurssilla opetellaan, kuinka 2D- ja 3D-sisältöä tuotetaan CAD-tiedostoista dokumentteihin. Kurssilla käydään läpi myös animaatioiden tekeminen ja sisällön päivitys CAD-tiedostojen muuttuessa. Kurssille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa CAD-kokemusta.

SolidWorks Kokoonpanomallinnus

Suunnitteluprosessin alkuvaiheessa on ratkaisevan tärkeää analysoida kokoonpanon osia, jotta havaitaan mahdolliset törmäykset ja tarkoituksettomat osien väliset raot, ja vältyttäisiin virheellisten osien tuotannolta. SOLIDWORKS Kokoonpanot –jatkokurssilla opit hyödyntämään kaikkia kokoonpanomallinnuksen työkaluja. Opit luomaan kokoonpanoja lisäämällä komponetteja ja tekemällä liitoksia komponenttien välille sekä analysoimaan kokoonpanoa. Myös isojen kokoonpanojen käsittely sekä kokoonpanoihin liittyvät uusien osien luontitekniikat käydään läpi.

DraftSight Perusteet

DraftSight on ohjelmisto, joka on tarkoitettu 2D CAD -piirustusten luomiseen, olemassaolevan 2D-tiedon hallinnointiin sekä suunnitelmien dokumentointiin. DraftSight on piirustusautomaatiotyökalu ja se käyttää karteesista xy-koordinaatistojärjestelmää. Tämän kurssin tavoite on opettaa, kuinka 2D dwg / dxf -piirustuksia käsitellään ja jaetaan. Opetuksen painopiste keskittyy perustaitoihin ja keskeisiin käsitteisiin, jotta DraftSightin käyttö onnistuu sujuvasti.

SolidWorks Pintamallinnus

Suunnitteletko tuotteita, joissa on monimutkaisia ja vaativia muotoja? SOLIDWORKSin pintamallinnustyökalut tarjoavat monia mahdollisuuksia vaativampiinkin suunnitteluhaasteisiin. Kurssilla opit pintamallinnuksen tekniikoita sekä pinta- että solid-mallinnuksen kannalta.

SolidWorks Piirustukset

SolidWorks Piirustukset –kurssilla opit osien ja kokoonpanojen suunnittelupiirustusten tekemisen. Kurssilla keskitytään perustaitoihin. Opit esimerkiksi käsittelemään mittoja ja toleranssipiirteitä SolidWorksissa.

SolidWorks PDM Professional Pääkäyttäjä

Sinun kannattaa osallistua tälle kurssille, mikäli olet kiinnostunut SOLIDWORKS PDM Professional -ohjelmiston asetuksista ja/tai hallinnoinnista. SOLIDWORKS PDM Professional on jykevä PDM-järjestelmä, joka varmistaa tehokkaan ja turvallisen suunnitteludokumenttien kanssa työskentelyn yrityksessänne. Tällä kurssilla opit hallinnoimaan käyttäjiä ja ryhmiä, suunnitteludokumentteja sekä kansioita, opit määrittelemään työnkiertoja sekä ratkomaan ongelmatilanteita järjestelmässä.

SolidWorks Putkistot & Letkut

SOLIDWORKS Routing –moduulin Putkistot ja letkut on tehokas työkalu prosessiteollisuudessa. Moduuli mahdollistaa myös elektroniikkakaapelointien luomisen, mutta tällä kurssilla käydään läpi pelkästään putkistot ja letkut. Kurssilla perehdytään putkistosuunnittelun periaatteisiin, putkistokomponentteihin ja niiden suunnitteluvaatimuksiin. SOLIDWORKS Routingin Putkistot- ja letkut –työkalua hyödyntämällä saat paljon tietoa esitettäväksi 2D-piirustuksissa selkeän yleiskuvan saavuttamiseksi.

SolidWorks Ohutlevyt

Suunnitteletko särmättyjä ohutlevyosia? SOLIDWORKS Ohutlevyt –kurssilla opit, kuinka ohutlevyosia suunnitellaan. Kurssilla käydään läpi perusosien muuttaminen ohutlevyosiksi ja kuinka ohutlevyosista saadaan helposti aikaiseksi levityskuvat. Harjoitusten avulla opit aiheeseen liittyvät komennot ja suunnitteluvaihtoehdot.

SolidWorks Valuosat ja muotit

SOLIDWORKSin muottityökalujen avulla voit suunnitella valuosia tai muotteja sekä analysoida mallia. Tällä kurssilla opit, kuinka muottityökaluja käytetään yksittäisen jakopinnan sekä hankalampien muotojen useiden jakopintojen generoimiseen.

SolidWorks PDM Professional Käyttö

 

Jos hallinnoit tiedostoja SOLIDWORKS PDM Professional -ohjelmistolla, on tämä kurssi juuri sinulle. SOLIDWORKS PDM Professional on jykevä PDM-järjestelmä, joka varmistaa tehokkaan ja turvallisen suunnitteludokumenttien kanssa työskentelyn yrityksessänne. Tällä kurssilla opit PDM-työskentelyn perusteet, kuten työnkierron, dokumenttitiedon hallinnan, revisiot sekä rinnakkaissuunnittelun käsitteen.

SolidWorks Simulation Jatkokurssi

Mikäli haluat opiskella simulaatiota tarkemmin, tämä kurssi on jatkoa SOLIDWORKS Simulation Perusteet –kurssille. Kaikkien SOLIDWORKS Simulation –käyttäjien, jotka haluavat luoda parempia suunnitelmia analyysin keinoin sekä arvioida osien ja kokoonpanojen käyttäytymistä todellisissa olosuhteissa, kannattaa osallistua tälle kurssille. Kurssilla käydään tarkemmin läpi FEA-analyysiä (Finite Element Analysis), esimerkiksi lämmönsiirto-, taajuus-, väsymis- ja vakausanalyysit perustuen lineaariseen nurjahduskäsitteeseen.

SolidWorks Visualisointi

Mikäli työskentelet SolidWorksin parissa ja tarvitset fotorealistisia tuotekuvia, sinun kannattaa ehdottomasti osallistua tälle kurssille. SolidWorksin tehokkailla työkaluilla saat luotua kuvia suunnitelmastasi. Voit luoda fotorealistisia osa- tai kokoonpanorenderöintejä ja tehdä tuote-esityksiä joko sähköisesti tai tulostaa ne paperille. Tällä kurssilla opit SolidWorks renderöintityökalujen perusteet yksinkertaisimmista renderöinneistä vaativampiin. Kurssilla sovelletaan erilaisia materiaaleja, taustoja, valaistuksia sekä asetuksia ja tulosteita.

SOLIDWORKS Sustainability

Tällä kurssilla opit, kuinka voit olla kaukonäköinen ja ympäristötietoinen suunnittelija. Tuotteen elinkaaren arviointiraportti (Life Cycle Assessment) osoittaa sinulle täsmälleen, kuinka olet parantanut suunnitelmaasi. Kurssilla opit käyttämään SOLIDWORKS Sustainability- ja SustainabilityXpress -työkaluja, kuten osien arviointi, vaihtoehtoisten materiaalien hakeminen ja ympäristövaikutukset. Näiden avulla pystyt tekemään yksityiskohtaisempia arviointeja sekä vaihtelevia elinkaaria tuotteillesi eri suunnitteluratkaisuissa.

SolidWorks Pääkäyttäjä SNL

Mikäli olet SolidWorks-pääkäyttäjä ja käytät verkkolisenssiä, tämä kurssi on sinua varten. On hyvin tärkeää tietää, miten järjestelmän asennus, konfigurointi ja ylläpito hoidetaan oikealla tavalla. Tällä kurssilla opit asentamaan ja ylläpitämään useita asennuksia SolidWorks asennusimagesta. Kurssilla käydään läpi lisenssin käytön hallinta SolidNetWork –lisenssipalvelimella sekä vianmääritykset, vianmäärityslokit ja asennuksen poisto.

SolidWorks Alkeet

Oletko siirtymässä 2D-suunnittelusta 3D-suunnitteluun eikä sinulla ole kokemusta SOLIDWORKSista? SOLIDWORKS Alkeet –kurssi on juuri sinua varten. Kurssilla opit 3D-mallinnuksen perusteita ja pääset alkuun SOLIDWORKSin käytössä. Kurssilla käydään läpi ja harjoitellaan osien sekä piirustusten tekemistä. Tämä kurssi on hyvä pohja SOLIDWORKS Perusteet –kurssille. SOLIDWORKS Alkeet –kurssi sopii hyvin myös silloin, mikäli SOLIDWORKS-käyttösi tulee olemaan suppeampaa, kuten pelkästään osien ja piirustusten avaamista tai katselua.

SolidWorks Teräs- ja profiilirakenteet

Työskenteletkö teräs- ja profiilirakenteiden parissa, jolloin tarvitaan esimerkiksi leikkauspituudet ja kulmakäsittelyt profiileista? SOLIDWORKS tarjoaa helppokäyttöiset ja tehokkaat weldment-työkalut tähän tarkoitukseen. Kurssilla opit, kuinka profiili- ja teräsrakenteita tehdään. Lisäksi opit käyttämään multibody-toiminnallisuutta ja luomaan valmistuspiirustuksia katkaisuluetteloineen.

SolidWorks Kaapelointi & Elektroniikka

Nykyään useilla yrityksillä on haasteena saada sekä mekaaniset osat että elektroniikkakaapeloinnit esille samassa kokoonpanossa ja saada ne sopimaan keskenään. SolidWorks Routing –moduuli helpottaa mekaanisen ja sähköisen reitityksen yhdistämistä suunnittelussa. Moduuli mahdollistaa myös putkistojen ja letkujen suunnittelun, mutta tällä kurssilla käydään läpi pelkästään elektroniikkakaapeloinnin periaatteita. Kurssilla perehdytään elektroniikkakaapelointien luomiseen, muokkaamiseen ja hallinnointiin alkaen kriittisestä komponenttien reitityksestä ja niiden osakokoonpanojen suunnitteluvaatimuksista, jotka sisältävät reititystä. SolidWorks Routing –moduulin avulla saat automaattisesti paljon hyödyllistä tietoa esitettäväksi 2D-piirustuksissa selkeän yleiskuvan saavuttamiseksi.

SolidWorks Isot kokoonpanot

Isot kokoonpanot ja piirustukset tulee kuvata tänä päivänä yhä tarkemmin. Tämä kurssi antaa hyvän läpileikkauksen SOLIDWORKSin asetuksista ja menetelmistä sekä laitteistoympäristön vaateista isojen mallien kannalta. Koulutus on osittain luentotyyppinen.

SolidWorks Jatkokurssi Osat

Työskenteletkö monimutkaisten mekaniikkamuotojen parissa ja tarvitset hyviä työkaluja vaativaan muotoiluun? SolidWorksin jatkokurssi osat tarjoaa useita työkaluja suunnitteluprosessin tueksi. Opit, kuinka käyttää multibody-tekniikkaa, sweeping- ja boundary –piirteitä sekä muita vaativia SolidWorksin muotoilutyökaluja. Kurssilla keskitytään tilavuusmalleihin liittyviin työkaluihin ja eri suunnitteluvaihtoehtoihin yksityiskohtaisesti. Suurin osa kurssilla käytetyistä harjoituksista ja esimerkeistä tulevat teollisuudesta.

SolidWorks Electrical 3D

Kurssilla luodaan 3D-kokoonpanoja sähkökaavion pohjalta. SOLIDWORKS Electrical Schematicilla luoduista sähkökaavioista rakennetaan SOLIDWORKS-mallit Electrical 3D-ohjelman avulla. Kurssilla käydään läpi myös, kuinka kaavioissa tapahtuvien muutosten päivittäminen 3D-malleihin tapahtuu. 3D-kokoonpanossa reititetään sähkökaaviossa määritellyt johdot ja kaapelit kulkemaan haluttua reittiä pitkin.

SolidWorks Electrical Kytkentäkaaviot

Työskenteletkö tuotteiden kanssa, jotka sisältävät sähköjärjestelmiä? Tarvitsetko kytkentäkaavioita piirustuksissasi? Tämä koulutus opastaa alkuun SOLIDWORKS Electrical Kytkentäkaavioiden kanssa ja optimoi piirustuksesi. Kurssin aikana opit käyttämäään esimerkiksi erilaisia piirustustyyppejä, symboleja ja komponentteja sekä ristiviitteitä.

SolidWorks Simulation Virtauslaskenta

SOLIDWORKS Flow Simulation tekee virtausanalyysien tekemisen helpoksi ja voit käyttää sitä osana suunnitteluprosessiasi. Näin kalliiden prototyyppien määrä vähenee, työn uudelleentekeminen ja viivästykset eliminoituvat, säästät aikaa ja tuotekehityskustannuksia. Virtauslaskentakurssilla tutkitaan rakenteita, joiden ympärillä tai sisällä esiintyy virtaavia aineita, kuten nesteitä, kaasuja tai höyryä. Tieto lämpötiloista, paineesta ja virtausnopeuksista on tiettyjen tuotteiden suunnittelussa erityisen tärkeää.

SolidWorks SolidWorks MBD

Tämän kurssin tavoitteena on opettaa SOLIDWORKS MBD:n käyttöä tuote- ja valmistustiedon (PMI) esittämiseen 3D PDF-tiedostona. Tämä sisältää DimXpertin ja mitoitusnäkymien käytön yhdessä 3D-näkymien kanssa.

Johdatus 3D-tulostukseen

Osallistu yksipäiväiseen koulutukseen, jossa tutustumme 3D-tulostuksen saloihin. 3D-tulostuksesta on tullut monille asiakkaillemme tärkeä osa tuotekehitystä ja siitä käytetään myös englanninkielistä nimitystä ’additive manufacturing’. Tällä hetkellä teknologiaa hyödynnetään prototyyppeihin ja pieniin tuotantosarjoihin. Päivän aikana käymme läpi eri 3D-tulostusteknologioita ja tarkastelemme mahdollisuuksia suunnitteluympäristön näkökulmasta. Lisäksi keskustelemme siitä, kuinka 3D-tulostus muuttaa yritysten toimintaympäristöä.

SolidWorks Uudet ominaisuudet (2 pv)

Olitpa sitten uusi käyttäjä tai sinulla on vuosien kokemus SolidWorksin käytöstä, SolidWorks uudet ominaisuudet -kurssi tarjoaa nopean ja tehokkaan katsauksen ohjelmiston uusimman version ominaisuuksiin ja toimintoihin. SolidWorksin uudessa versiossa on tavallisesti 200-300 uutta ominaisuutta. Koulutuksessa käydään läpi esimerkkien ja harjoitusten avulla tärkeimmät uudet ominaisuudet, jotka kasvattavat tuottavuutta jokapäiväisessä työssä. HUOM! Tälle vuodelle uusittu kurssi, jossa käydään läpi omina koulutuspäivinään kahden viimeisimmän version tärkeimmät uudet ominaisuudet.

SolidWorks Pääkäyttäjä

Mikäli olet vastikään ostanut SOLIDWORKS-ohjelmiston tai sinut on valittu pääkäyttäjäksi, tämä kurssi on juuri sinulle. Kurssilla opit SOLIDWORKSin asetukset ja ylläpidon sekä tiedostoreferenssit ja tiedostojen assosiatiivisuudet. Kurssilla käydään läpi piirustuspohjien ja attribuuttien lisääminen, Toolbox-kirjaston hallinnointi ja ryhmätyöskentelyn mahdollisuuksia ilman PDM-ympäristöä.

SolidWorks Simulation Epälineaarinen

Tämä kurssi nostaa SOLIDWORKS Simulation FEA –taidot kokonaan uudelle tasolle! Kurssilla käydään läpi epälineaarista lujuuslaskentaa SOLIDWORKS Simulation Nonlinearin avulla. Tuotteita analysoitaessa esiintyy monesti epälineaarisia ilmiöitä niin materiaalin, kuormituksen kuin kontaktienkin osalta, jotka tulee ottaa laskennassa huomioon. Kurssin käynyt henkilö osaa erottaa lineaarisen ja epälineaarisen laskennan erot sekä soveltaa niitä käytännössä tuotteiden kehittämisessä ja ymmärtää syvällisesti materiaaliparametrien merkityksen.

SolidWorks Simulation Dynamiikka

Tämän kurssin tavoitteena on opettaa sinulle, kuinka SOLIDWORKS Simulation -ohjelmistoa käytetään sekä lineaarista ja epälineaarista dynamiikkaa analysoidaan osien ja kokoonpanojen rakenteellisen käyttäytymisen yhteydessä (esim. värähtelyt ja iskut). Koulutus kattaa erityyppiset dynaamiset kuormat, kuten aika-analyysin (kuormavoimat sekä äkkiliikekuormituksen), harmonisen analyysin sekä satunnaisen tärinäanalyysin (sisältäen MIL-STD-810F -esimerkin), vastespektrianalyysin ja johdatuksen epälineaariseen dynamiikkasimulointiin.