SolidWorks Standard

SolidWorks Perusteet

SOLIDWORKS Perusteet -kurssi antaa valmiudet suunnitella parametrisiä osa- ja kokoonpanomalleja sekä niiden piirustustuksia SOLIDWORKS-mekaniikkasuunnitteluohjelmistolla. Kurssilla keskitytään ohjelmiston käytön perustaitoihin ja –käsitteisiin. Kurssi antaa sinulle hyvän perustan käydä muut SOLIDWORKS-kurssit, sekä hyvän alun tehokkaalle suunnitteluprosessille yrityksessäsi.

SolidWorks Pintamallinnus

Suunnitteletko tuotteita, joissa on monimutkaisia ja vaativia muotoja? SOLIDWORKSin pintamallinnustyökalut tarjoavat monia mahdollisuuksia vaativampiinkin suunnitteluhaasteisiin. Kurssilla opit pintamallinnuksen tekniikoita sekä pinta- että solid-mallinnuksen kannalta.

SolidWorks Ohutlevyt

Suunnitteletko särmättyjä ohutlevyosia? SOLIDWORKS Ohutlevyt –kurssilla opit, kuinka ohutlevyosia suunnitellaan. Kurssilla käydään läpi perusosien muuttaminen ohutlevyosiksi ja kuinka ohutlevyosista saadaan helposti aikaiseksi levityskuvat. Harjoitusten avulla opit aiheeseen liittyvät komennot ja suunnitteluvaihtoehdot.

SolidWorks Pääkäyttäjä SNL

Mikäli olet SolidWorks-pääkäyttäjä ja käytät verkkolisenssiä, tämä kurssi on sinua varten. On hyvin tärkeää tietää, miten järjestelmän asennus, konfigurointi ja ylläpito hoidetaan oikealla tavalla. Tällä kurssilla opit asentamaan ja ylläpitämään useita asennuksia SolidWorks asennusimagesta. Kurssilla käydään läpi lisenssin käytön hallinta SolidNetWork –lisenssipalvelimella sekä vianmääritykset, vianmäärityslokit ja asennuksen poisto.

SolidWorks Uudet ominaisuudet (2 pv)

Olitpa sitten uusi käyttäjä tai sinulla on vuosien kokemus SolidWorksin käytöstä, SolidWorks uudet ominaisuudet -kurssi tarjoaa nopean ja tehokkaan katsauksen ohjelmiston uusimman version ominaisuuksiin ja toimintoihin. SolidWorksin uudessa versiossa on tavallisesti 200-300 uutta ominaisuutta. Koulutuksessa käydään läpi esimerkkien ja harjoitusten avulla tärkeimmät uudet ominaisuudet, jotka kasvattavat tuottavuutta jokapäiväisessä työssä. HUOM! Tälle vuodelle uusittu kurssi, jossa käydään läpi omina koulutuspäivinään kahden viimeisimmän version tärkeimmät uudet ominaisuudet.

SolidWorks Pääkäyttäjä

Mikäli olet vastikään ostanut SOLIDWORKS-ohjelmiston tai sinut on valittu pääkäyttäjäksi, tämä kurssi on juuri sinulle. Kurssilla opit SOLIDWORKSin asetukset ja ylläpidon sekä tiedostoreferenssit ja tiedostojen assosiatiivisuudet. Kurssilla käydään läpi piirustuspohjien ja attribuuttien lisääminen, Toolbox-kirjaston hallinnointi ja ryhmätyöskentelyn mahdollisuuksia ilman PDM-ympäristöä.

SolidWorks Uudet ominaisuudet (1 pv)

Olitpa sitten uusi käyttäjä tai sinulla on vuosien kokemus SolidWorksin käytöstä, SolidWorks uudet ominaisuudet -kurssi tarjoaa nopean ja tehokkaan katsauksen ohjelmiston uusimman version ominaisuuksiin ja toimintoihin. SolidWorksin uudessa versiossa on tavallisesti 200-300 uutta ominaisuutta. Koulutuksessa käydään läpi esimerkkien ja harjoitusten avulla tärkeimmät uudet ominaisuudet, jotka kasvattavat tuottavuutta jokapäiväisessä työssä.

SolidWorks Kokoonpanomallinnus

Suunnitteluprosessin alkuvaiheessa on ratkaisevan tärkeää analysoida kokoonpanon osia, jotta havaitaan mahdolliset törmäykset ja tarkoituksettomat osien väliset raot, ja vältyttäisiin virheellisten osien tuotannolta. SOLIDWORKS Kokoonpanot –jatkokurssilla opit hyödyntämään kaikkia kokoonpanomallinnuksen työkaluja. Opit luomaan kokoonpanoja lisäämällä komponetteja ja tekemällä liitoksia komponenttien välille sekä analysoimaan kokoonpanoa. Myös isojen kokoonpanojen käsittely sekä kokoonpanoihin liittyvät uusien osien luontitekniikat käydään läpi.

SolidWorks Isot kokoonpanot

Isot kokoonpanot ja piirustukset tulee kuvata tänä päivänä yhä tarkemmin. Tämä kurssi antaa hyvän läpileikkauksen SOLIDWORKSin asetuksista ja menetelmistä sekä laitteistoympäristön vaateista isojen mallien kannalta. Koulutus on osittain luentotyyppinen.

SolidWorks Jatkokurssi Osat

Työskenteletkö monimutkaisten mekaniikkamuotojen parissa ja tarvitset hyviä työkaluja vaativaan muotoiluun? SolidWorksin jatkokurssi osat tarjoaa useita työkaluja suunnitteluprosessin tueksi. Opit, kuinka käyttää multibody-tekniikkaa, sweeping- ja boundary –piirteitä sekä muita vaativia SolidWorksin muotoilutyökaluja. Kurssilla keskitytään tilavuusmalleihin liittyviin työkaluihin ja eri suunnitteluvaihtoehtoihin yksityiskohtaisesti. Suurin osa kurssilla käytetyistä harjoituksista ja esimerkeistä tulevat teollisuudesta.

SolidWorks Piirustukset

SolidWorks Piirustukset –kurssilla opit osien ja kokoonpanojen suunnittelupiirustusten tekemisen. Kurssilla keskitytään perustaitoihin. Opit esimerkiksi käsittelemään mittoja ja toleranssipiirteitä SolidWorksissa.

SolidWorks Alkeet

Oletko siirtymässä 2D-suunnittelusta 3D-suunnitteluun eikä sinulla ole kokemusta SOLIDWORKSista? SOLIDWORKS Alkeet –kurssi on juuri sinua varten. Kurssilla opit 3D-mallinnuksen perusteita ja pääset alkuun SOLIDWORKSin käytössä. Kurssilla käydään läpi ja harjoitellaan osien sekä piirustusten tekemistä. Tämä kurssi on hyvä pohja SOLIDWORKS Perusteet –kurssille. SOLIDWORKS Alkeet –kurssi sopii hyvin myös silloin, mikäli SOLIDWORKS-käyttösi tulee olemaan suppeampaa, kuten pelkästään osien ja piirustusten avaamista tai katselua.

SolidWorks Teräs- ja profiilirakenteet

Työskenteletkö teräs- ja profiilirakenteiden parissa, jolloin tarvitaan esimerkiksi leikkauspituudet ja kulmakäsittelyt profiileista? SOLIDWORKS tarjoaa helppokäyttöiset ja tehokkaat weldment-työkalut tähän tarkoitukseen. Kurssilla opit, kuinka profiili- ja teräsrakenteita tehdään. Lisäksi opit käyttämään multibody-toiminnallisuutta ja luomaan valmistuspiirustuksia katkaisuluetteloineen.

SolidWorks Valuosat ja muotit

SOLIDWORKSin muottityökalujen avulla voit suunnitella valuosia tai muotteja sekä analysoida mallia. Tällä kurssilla opit, kuinka muottityökaluja käytetään yksittäisen jakopinnan sekä hankalampien muotojen useiden jakopintojen generoimiseen.