Uudet trukit kehitetään ennätysajassa SolidWorksin avulla


SolidWorksin ja PDM:n tehokas käyttö varmistaa Rocla Oy:n uuden sukupolven trukkien sekä uuden tuotantolinjan nopean ja tarkan kehityksen.

SolidWorks-, SolidWorks Simulation– ja PDM-ohjelmistoilla on avainasema Roclan uusien trukkien ja automaattitrukkien kehityksessä. Innovatiivisella yrityksellä on meneillään uuden, sisä- ja ulkotiloissa toimivan, vastapainotrukin kehitysprojekti. ”Projekti on merkinnyt isoja muutoksia olemassa olevaan tuotantoomme; tuotantomäärät ovat kasvaneet ja olemme rakentaneet kokonaan uuden kokoonpanolinjan,” kertoo Mika Särkkä, Roclan CAD Admin.


Roclalla on hyvin korkeatasoinen suunnittelu ja se on saanut useita arvostettuja suunnittelupalkintoja, kuten esimerkiksi viime vuoden red dot –palkinnon. ”Suurin haasteemme tuotekehityksessä on luoda täydelliset suunnitelmat uusista tuotteista nopeasti. Tämä on ollut mahdollista SolidWorksin ja PDM:n tehokkaalla käytöllä,” sanoo Mika Särkkä. ”SolidWorksin ja PDM:n avulla olemme pystyneet suunnittelemaan tuotantovalmiita tuotteita nopeasti. Tuotekehitysprosessimme on nopea ja hyvin rakennettu. 3D CAD- ja PDM-ohjelmistojen tehokas yhdistelmä takaavat uusien tuotteidemme korkean laadun. Tällä tavoin voimme simuloida monia eri ominaisuuksia ja vähentää fyysisten prototyyppien määrää.

Rocla hyödyntää geneeristä tuotteen tietomallia ja luo 3D-malliin pohjautuvan päämallin jokaiselle uudelle tuoteperheelle, johon perustuen tuotekehityksessä konfiguroidaan tuotteen uusia ominaisuuksia. ”Modulaarisella tuoterakenteella voimme konfiguroida helposti erilaisia tuotevariaatioita. Lisäksi PDM-järjestelmän avulla on helppo löytää olemassa olevat osat uudelleenkäyttöä varten,” kertoo Mika Särkkä.

SolidWorksia käytetään myös laajasti ohutlevyosien suunnittelussa. Särkkä korostaa, että CAD-järjestelmä helpottaa sekä ohutlevyosien suunnittelua että niiden käytännön valmistusmahdollisuuksia: ”Kun suunnittelet ohutlevymoduulilla, pystyt työskentelemään hyvin realistisesti,” hän sanoo.

Rocla käyttää paljon alihankkijoita ja SolidWorksin 3D-mallit ja –piirustukset kuuluvat päivittäiseen yhteistyöhön. CAD-järjestelmän tietoja käytetään esimerkiksi Roclan työkalutoimittajien ja laserleikkausyksiköiden yhteistyössä.

SolidWorksin 3D-mallien ja –piirustusten avulla on helppoa ja tehokasta kommunikoida toimittajiemme kanssa sekä kehittää osia tuotteisiimme tiiviissä yhteistyössä. Tarvittaessa SolidWorksilla on helppoa ja nopeaa tehdä muutoksia,” sanoo Mika Särkkä.

Hän korostaa, että SolidWorksin käyttäjäystävällisyyden vuoksi tuotekehitysosaston uudet työntekijät pääsevät helposti ja nopeasti käsiksi tuottavaan työhön: “Meille tulee usein uusia, nuoria työntekijöitä ja he oppivat SolidWorksin käytön nopeasti.”

Lue koko asiakaskertomus

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.