Verkkolisenssipalvelimen päivittäminen

Kun SolidWorksia ollaan päivittämässä työasemalla uudempaan vuosiversioon (esim. SW2011 -> SW2012), niin lisenssipalvelin (SolidNetwork License Manager) tulee päivittää. Jos lisenssipalvelinta ei päivitetä vähintään samaan versioon työasemalla olevan version kanssa, SolidWorks ei käynnisty työasemalla ja ruudulle ilmestyy alla näkyvä virheilmoitus. Virheilmoituksessa mainittu virhekoodi kertoo tarkemmin, mistä virhe johtuu.
Virhekoodit:
-85, 147, 0: Lisenssipalvelinta ei ole päivitetty.
-25, 147, 0: Lisenssipalvelin on päivitetty, mutta lisenssiä ei ole aktivoitu.
NÄIN TEET LISENSSIPALVELIMEN PÄIVITYKSEN:

1. Tarkista, että yhtään lisenssiä ei ole lainattuna työasemilla (License borrowing).
2. Jos päivityshetkellä on SolidWorksia käyttäviä henkilöitä ”linjoilla”, ilmoita näitä käyttäjiä tulevasta lyhyestä käyttökatkoksesta ja pyydä heitä tallentamaan SolidWorks-tiedostomuutokset.
3. Jos lisenssipalvelimella on asennettuna SNL Managerin 2010-versio, luovuta ohjelman lisenssi avaamalla SNL Manager valitsemalla ’Server administration’ –välilehdellä oleva ’Modify’-painike ja valitsemalla vaihtoehto ’Transfer a software license’. Jos lisenssipalvelimella on jokin muu kuin SNL Managerin 2010-versio, lisenssin vapautusta ei tarvitse tehdä. SNL Managerin versio selviää avaamalla ohjelma ja valitsemalla vasemmalta alhaalta ’About’-painike (versio 18.x=2010, 19.x=2011, 20.x=2012 jne.).
4. Poista lisenssipalvelimen Ohjauspaneelistavanhempaa versiota oleva SolidNetwork License Manager.
5. Asenna uusi SNL Manager SolidWorksin DVD-asennuslevyltä. Käynnistä asennus Windowsin Resurssienhallinnan kautta ja etsi DVD:ltä kansio nimeltä ’swlicmgr’. Tuplaklikkaa tiedostoa SolidWorks SolidNetWork License Manager.msi, jolloin asennus käynnistyy. Jos sinulla ei ole olemassa asennuslevyä, niin voit ladata SNL Managerin myös Customer Portal –sivuston ’Downloads and updates’ –linkin kautta. Valitse tällöin sivulla ’Download and install’ sivun alhaalla oleva linkki ‘download, unzip and install all the files (not recommended)’.
6. Kun SNL Managerin uusi versio on asentunut, aktivoi lisenssi avaamalla ohjelma, valitsemalla ‘Server administration’ –välilehdellä oleva ‘Modify’-painike ja valitsemalla vaihtoehto ‘Activate/Reactivate a software license’. Aktivoinnin jälkeen työasemien SolidWorks-ohjelmien pitäisi käynnistyä.
Jos SolidWorks ei käynnisty työasemalla lisenssipalvelimen päivityksestä ja lisenssin aktivoimisesta huolimatta, tarkista vielä nämä asiat:
          Jos lisenssipalvelimella on tallennettuna jossain sw_d.lic- niminen tiedosto, kyseessä saattaa olla jokin vanha lisenssitiedosto, joka on jäänyt palvelimelle ”kummittelemaan”. Tässä tapauksessa poista tai uudelleennimeä tämä tiedosto ja tarkista avautuuko SolidWorks nyt.
          Monissa tapauksissa ongelma on ratkennut tekemällä kohdan 6 aktivointi uudestaan siten, että aktivoitaessa rastitetaan kohta ’Firewall is in use on this server’.
Lisenssipalvelin voi olla aina uudempaa versiota kuin työasemilla käytettävät SolidWorks-versiot. Tämän vuoksi kannattaa asentaa lisenssipalvelimelle aina uusin mahdollinen SNL Managerin versio.
Terveisin
Niklas Johansson
CadON Tukipalvelu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.