Mahdollinen pelastaja hädässä

Useat meistä ovat joskus kohdanneet tilanteen, jossa SOLIDWORKS-tiedosto korruptoituu ja ei aukea enää ollenkaan. Usein ongelmaa seuraa oheinen viesti (usein tiedosto korruptoituu kun se tallennetaan).

Yleisesti ongelmalle ei ole paljoa tehtävissä, mutta me jälleenmyyjinä voimme lähettää tiedoston SOLIDWORKSille analysointia varten ja ilmoittaa asiasta muutaman päivän sisällä. Tällä välin käyttäjä ehtii usein luoda geometriat edellisten versioiden perusteella, mikäli työn pitää jatkua ja sillä on kiire.

Kuitenkin, SOLIDWORKS 2017 -version julkaisun myötä on lisätty pieni automaattinen työkalu, joka voi pelastaa käyttäjien päivän. Uusi työkalu on autorepair-toiminto, joka voi lähettää toiseen valintaikkunaan kehotuksen korjata tai poistaa vaurioituneet tiedoston osat. Katso allaoleva kuva.

img2

On kuitenkin tärkeää huomata, että tiedostot ovat joskus pysyvästi vaurioituneita ja mahdollisuus automaattiselle korjaukselle ei aina ole olemassa. Näitä valintaikkunoita on kuitenkin hyvä pitää silmällä, mikäli tiedostot eivät aukea.

Ystävällisin terveisin,

KalleK

 

 

Kalle Krantzén, Technical Consultant